Kerkelijke vieringen en het coronavirus

Gedurende enkele maanden, in ieder geval tot en met 1 juni, zal het onmogelijk zijn om publieke kerkelijke vieringen te houden. Voor de regio Rucphen en Zundert gaat het pastoraal team daarom eucharistievieringen houden in de Sint Bavokerk te Rijsbergen. Waarom de Sint Bavokerk? Omdat deze kerk over een website beschikt waarop vieringen live te beluisteren zijn en herbeluisterd kunnen worden.

Voor het beluisteren van de vieringen via de website van de Sint Bavo, gaat u naar www.sintbavorijsbergen.nl. Op de openingspagina vindt u onderaan de link: Kerkdienst gemist

De volgende vieringen worden, tijdens de verscherpte maatregelen zonder publiek, in de Bavokerk gehouden. Aanwezig zijn de pastoor, leden van het pastoraal team, een koster, een cantor en een lector:
Elke zaterdag om 17.00 uur eucharistieviering.

We maken u erop attent dat de vieringen van de meimaand in Zegge en Sint Willebrord geen doorgang vinden. Wilt u graag in gebed verbonden zijn, dan verwijzen wij u graag naar radio Maria, waar op geregelde tijden gebeden wordt tot de Moeder Gods.

Wie dagelijks een moment van bezinning wil, kan naar de website van de Oecumenische gemeenschap van Taizé, www.taize.fr/nl . Elke avond houden de broeders om 20.30 uur een gebedsviering met stilte, zang en gebed, die via de webcam wordt uitgezonden.

We wensen iedereen veel sterkte en wijsheid toe in deze moeilijke tijd. We bidden voor u en voor elkaar.

Pastoor Hans van Geel en pastor teamleider Wim van Reen