Laat Kerstmis je niet afpakken ! en Buurten met de Bijbel

Laat Kerstmis je niet afpakken !

Als het strakjes weer Kerstmis wordt, verstilt de drukke wereld een dag of wat omdat iedereen van de straat is en genoeglijk binnen bij kaarslicht zit. De meesten hebben maar weinig benul, vermoed ik, van waar het met het christelijke Kerstmis om gaat. Wat ze misschien nog wél weten is dat christenen dan ondersteboven zijn van een of ander mal verhaal (Lucas 2,1-21) over een zoetig kind in een stalletje waar engeltjes omheen dartelen, maar waar je – om dat nog zinnig te vinden – voor ‘uit de tijd’ moet zijn.

Beste eigentijdse christen, laat Kerstmis je niet afpakken. Je zou wel gek zijn! Wat je dan moet doen? Naar één van de hieronder genoemde bijeenkomsten komen; daar zul je eens even –op heel verrassende wijze- geconfronteerd worden met wat dat kerstverhaal EIGENLIJK wil…! Wat zal het jouw vieren van Kerstmis ten goede komen!!!! Pastor Huub Schumacher leidt ons naar de ware betekenis van Kerstmis.

U bent van harte welkom op maandag 25 november om 14.00 uur in het parochiecentrum van de H. Trudo, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert en om 19.30 uur in de Martinuszaal van de Martinuskerk, Raadhuisstraat 3, 4715 CB Rucphen.