Tahsi Delek

Jan Dictus verteld in de Zundertse Kerken over Nepal

In de vijf Zundertse kerken is erop initiatief van de Regionale Caritas al een aantal jaren in november aandacht voor projecten in de derde wereld, ook dit jaar willen we daaraan medewerking verlenen. Op 9 en 10 november a.s. (Zundert en Rijsbergen) en op 16 en 17 november (Achtmaal / Wernhout en Klein Zundert) zal in de weekendvieringen uitleg gegeven worden over de Nepalese Stichting Tahsi Delek.

Jan Dictus heeft samen met zijn vrouw Annie in 2011 deze stichting in het leven geroepen om in drie dorpen de lokale bevolking te helpen. Van wege zijn afkomst en zijn werken in de agrarische sector was het logisch om daarmee aan de slag te gaan.
Doel van het project is het ondersteunen met agrarische kennis en middelen, in de meest brede zin van het woord, van 90 gezinnen (400 personen). Er worden praktische trainingen verzorgd en er wordt voorlichting gegeven. Daarnaast zorgt men ook voor zaden, ondersteunende materialen en men helpt bij het onderzoeken en oplossen van grote problemen zoals het dreigend watertekort.
Het aanschaffen van de benodigde zaken gebeurt zoveel mogelijk in Nepal zelf waardoor dit ook een positief effect heeft op de lokale economie.

Jan, die erg gegrepen en begeesterd is door dit project, zal zijn presentatie houden op de plaats waar normaal gesproken in de viering de preek wordt gehouden. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van beelden.
Er zal een extra collecte gehouden worden voor dit doel.