Doopbrief

Beste doopouders,

U heeft gevraagd of uw kind gedoopt kan worden in één van de kerken in de Parochie de Heilige Drie-Eenheid. U bent van harte welkom en wij hopen dat het een mooie viering zal zijn. De opgave voor de doop moet minimaal twee maanden voorafgaand aan de doop geschieden.

Als u uw kind wilt laten dopen, dan wilt u daarmee iets laten zien van uw dankbaarheid bij de geboorte van uw kind en ook van de hoop dat uw kind onder uw hoede mag

opgroeien tot een eerlijk, goed en gelukkig mens in navolging van Jezus van Nazareth.

Door de doop wordt uw kind opgenomen in de gemeenschap van de Christenen en in de Katholieke kerk. U wijst een peter en een meter aan; één peter of één meter is ook mogelijk. Peetouders dienen katholiek te zijn, de H. Communie en het H. Vormsel ontvangen te hebben, en minstens zestien jaar oud te zijn. Twee peters of twee meters zijn niet mogelijk.

Door uw kind in onze kerk te laten dopen, laat u zien dat u betrokken bent bij onze parochiekern. Uw bijdrage aan de parochie is een teken van die betrokkenheid.

Daarom wordt u gevraagd om in ieder geval voor één jaar de parochiebijdrage te betalen.

Het secretariaat van de parochiekern kan u informeren over de hoogte daarvan en de wijze waarop de betaling kan geschieden. Hier kunt u ook de gewenste zondag kenbaar maken.

In de maand voorafgaand aan de doop is er een algemene doopvoorbereiding met meerdere doopouders. De dooppastor en de tijd zal u op deze avond kenbaar gemaakt worden.

U wordt verondersteld deel te nemen aan deze doopvoorbereiding. De doop kan alleen verricht worden wanneer u aan deze doopvoorbereiding hebt deelgenomen.

Daarna kunt u contact opnemen met uw dooppastor voor het maken van het boekje van de viering. Mogelijk zal hij u ook nog een bezoek brengen voor nadere kennismaking.

De doopvoorbereiding is op woensdag om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Deze avond is in het zaaltje van de kerk van Klein-Zundert en wordt geleid door pastor Rob van Sambeek. Vanaf het kerkplein ziet u de ingang precies tussen de kapel links en de vroegere pastorie rechts.

Voor de doopviering krijgt u van de parochiekern een doopkaars, maar u mag natuurlijk ook een eigen doopkaars laten maken.

Mocht u nog vragen hebben, dan bent u welkom op het secretariaat van uw parochiekern.

Met vriendelijke groet,

Pastoor Hans van Geel